Izvirna cena je bila: 2,19 €.0,88 €Trenutna cena je: 0,88 €.
97 na zalogi
Opis izdelka
Pripravljena zmes za ovseni mešani kruh s semeni Sestavine: Pšenična polbela moka, ovsena moka 18%, semena 7% (sončnice, lan), suhi kvas (emulgator E491), jedilna sol, emulgator E472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina. Povprečna hranilna vrednost na 100g: Energijska vrednost: 1483kJ/352kcal Maščobe: 5,2g - od tega nasičene: 0,7g Ogljikovi hidrati: 60g - od tega sladkorji: 1,1g Beljakovine: 14,3g Sol: 1,7g Opozorila: Lahko vsebuje sledove jajc, mleka in soje. Uporabno najmanj do glej odtis na zavihku. Hranite v suhem in zračnem prostoru. 1. Priprava: Pripravljeno zmes nasujemo v posodo, dolijemo 380 ml tople vode in z mešalnikom zamesimo v gladko testo. Testo pokrijemo s krpo ter ga pustimo počivati 30minut. Ohlajenega oblikujemo v hlebček ali štruco in ga položimo v namaščen pekač za kruh, Ponovno pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na toplem tako dolgo, da se njegova prostornina dvakrat poveča. 2. Pečenje: Pekač z vzhajanim testom položimo v pečico, ki jo predhodno segrejemo na 220-230 °C, odvisno od pečice. Pečemo okoli 40 minut na najnižji višini pečice. Za lepši lesk kruha in hrustljavo skorjo pred peko poškropimo dno pečice z vodo ali vanjo postavimo lonček z 200ml vode. 3. Hlajenje: Pečen kruh vzamemo iz pečice in ga previdno odstranimo iz pekača. Položimo ga na rešetko ali desko in pustimo da se ohladi.
